Îndreaptă-te spre viitor cu Mazda MX-30!

Planurile de viitor au făcut parte din viața noastră, a părinților și a bunicilor noștri. Cu toții am sperat la… un viitor mai bun. De câțiva ani, viitorul mai bun arată eco, verde, sustenabil, și mulți am început să-i arătăm mediului un pic mai multă grijă.

Dacă vorbim despre șosele, viitorul începe de la priză. Automobilele electrice reprezintă o opțiune mai blândă și sustenabilă! Astăzi ți-l prezentăm pe MX-30, primul vehicul complet electric de la Mazda, un SUV care vine din viitor, ca să-ți facă mai frumos prezentul.

La prima vedere, MX-30 pare impunător, dar imediat îți vom explica de ce este blând. În primul rând, este învăluit în design-ul specific Mazda, Kodo, iar asta înseamnă că există suflet în fiecare mișcare. Se caracterizează prin linii simple, ce maximizează efectul de dinamism.

Are în buletin o parte din numele lui MX-5, cel mai popular roadster din lume. „MX” îi aduce agilitatea specifică lui MX-5, chiar dacă proporțiile sunt diferite. Cel mai potrivit cuvânt care poate descrie interiorul este „premium”! Materialele folosite sunt de o calitate superioară și, ca să țină pasul cu tendințele actuale, sunt sustenabile. Există inclusiv elemente din plută obținută din surse regenerabile. Pluta este un material natural care se recoltează sustenabil din scoarța stejarului de plută, scoarță care este atât de groasă, încât are capacitatea de a produce una nouă. MX-30 susține acest ciclu de reînnoire și vei da o mână de ajutor planetei, alegând să-l conduci!

Odată urcat la volan, te vor impresiona multe detalii, dar unul îți va atrage atenția în mod deosebit. Când vei arunca o privire asupra consolei, te vei uita de două ori ca să fii sigur/ă că nu este o iluzie: pare că plutește!

Și portierele sunt speciale, se deschid într-o îmbrățișare. Cele din spate, numite „freestyle”, se deschid în sens opus, stâlpul dintre ele fiind eliminat, la fel ca în cazul unui alt model emblematic de la Mazda: RX-8.

MX-30 promite o experiență japoneză nu doar în mișcare. Deschiderea ușilor e similară cu intrările caselor japoneze. Pentru japonezi, deschiderea largă a ușilor semnifică prietenia și pune în valoare inclusiv interiorul.

Accesul în MX-30 este foarte ușor pentru pasagerii din spate, deoarece scaunul din față se poate plia prin simpla apăsare a unui buton.

Când vei porni mașina, vei fi surprins/ă de eleganța, comoditatea și experiența condusului intuitiv. Are un răspuns rapid al accelerației și al frânării, iar sistemul G-Vectoring Control Plus asigură o direcție precisă și stabilitatea în curbe. Tot în viraje, scaunele au o susținere laterală foarte bună, dar asta poți observa la test drive. Mai e puțin până atunci, deci fii pe fază! Te va surprinde și plecarea de pe loc. Forța mașinii este cu adevărat spectaculoasă!

MX-30 este dezvoltat pe o platformă derivată din Skyactiv, numită e-Skyactiv. Include integrarea bateriei în structura caroseriei, deci are un centru de greutate scăzut, așa că oferă un răspuns excelent la manevre.

Inginerii Mazda au creat un sistem de sunet electronic pentru MX-30, iar la fiecare călătorie, vei avea senzația că auzi sunetul de motor termic generic, deci nu vei simți o trecere bruscă de la un automobil clasic, la unul electric.

Dacă străbați Bucureștiul de la un capăt la altul în fiecare zi pentru a ajunge la serviciu, MX-30 poate fi încărcat o singură dată pe săptămână. Ai priză în parcarea de la birou? Grijile tale vor fi reduse, precum emisiile mașinii. Autonomia poate varia de la 260km la 200km, în funcție de condițiile de trafic și vreme.

Bateria electrică beneficiază de garanție completă de 8 ani sau 160.000km, iar timpul încărcării la o priză rapidă pentru 80% din baterie este echivalent cu o pauză de masă, vizionarea unui episod dintr-un serial sau o plimbare mai lungă în parc, adică 40 de minute!

Până când Mazda MX-30 ne va încânta cu prezența, îți putem oferi un trailer la ceea ce va urma, cu ajutorul ochelarilor VR. Dacă treci prin showroom-ul nostru din AFI Tech Park, poți vedea în câteva minute prezentarea virtuală a modelului.

P.S: Poți fi printre primii care-l pot lua pe MX-30 acasă, cu doar 23 de mii de euro cu TVA. Prețul e calculat după aplicarea bonificațiilor oferite de stat pentru mașinile prietenoase cu mediul. Comenzile pot fi deja plasate!

Pentru mai multe informații, înscrie-te aici! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>