Red Soul Crystal, culoarea care dă suflet fiecărei călătorii

Am auzit des expresia „a da culoare“: o folosim mai ales în zilele înnorate, în cazul lucrurilor simple și când vrem un strop de bucurie în viața noastră. Ei bine, astăzi vorbim despre bucuria în mișcare, pe patru roți, și despre culoarea care îi dă viață: Red Soul Crystal, roșul creat de Mazda pentru a ieși din tipare.

Totul a pornit de la dorința de a îmbina două concepte care caracterizau fiecare model Mazda: dinamism și delicatețe. După multe căutări, artizanii au ajuns la concluzia că roșul este culoarea care reprezintă cel mai bine brandul Mazda, dar un roșu amestecat cu efectul de adâncime și vivacitate.

În cultura japoneză, roșul este o culoare care inspiră putere și pasiune. Chiar și soarele de pe steagul Japoniei este roșu!

Până acum, Mazda a luat în calcul în jur de 40 de nuanțe de roșu. Prima dintre ele a apărut în 1962, iar în denumirea ei nu se regăsea și cuvântul „soul”, așa cum ne-am obișnuit. Se numea „Toryred”. Însă, prima dintre cele care ne duc cu gândul la culoarea vie, cu suflet, este „Soul Red Premium Metallic”. A fost atribuită generației a treia a modelului Atenza (Mazda6), în 2012.  „Soul Red Premium Metallic” i-a determinat pe mulți să achiziționeze Mazda, mai ales pentru design și pentru modul în care se simțeau în momentul în care conduceau o mașină atât de frumoasă.

Sursa: www2.mazda.com

A urmat „Soul Red Crystal Metallic”. Era un roșu intens cu ceva mai multă strălucire, care continua să cucerească orice privire.

Sursa: www2.mazda.com

Pentru fiecare model, roșul se ghidează după liniile dinamice cu ajutorul căreia este conturat. În cazul modelelor CX-30 și Mazda3, reflexia este inversată, iar jocul de lumini în combinație cu nuanța parcă te hipnotizează. CX-30 se bucură de un adevărat spectacol coloristic. În funcție de intensitatea luminii la care este expus automobilul, culoarea pare că se mișcă.

Secretul culorii intense constă în cele trei straturi aplicate. Însă, pentru a ajunge la perfecțiune nu este atât de ușor. Marii artizani reușeșc să obțină culoarea de astăzi după mai bine de 20 de ani de perfecționare. Este vorba despre o procedură prin care cu greu ajungi la producția în masă. Mazda a păstrat esența și a dezvoltat o nouă tehnică: takuminuri, prin care roboții imită tehnica maeștrilor. Despre Takuminuri am discutat mai multe aici.

Dacă vrei să vezi în realitate cum fiecare model Mazda prinde viață, chiar și când nu se află în mișcare, te așteptăm în showroom-ul nostru din AFI Tech Park. 🙂

În loc de încheiere, te întrebăm: ce model Mazda Red Soul Crystal te-a cucerit?

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>