Raluca Olaru despre Fed Cup

Weekend-ul acesta stăm cu ochii pe televizoare, pentru că are loc meciul de tenis dintre România și Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup. Din echipa noastră face parte și Raluca Olaru, Brand Ambassador Mazda by Asko Group.
Raluca este cea mai experimentată opțiune a României la dublu (locul 47WTA). De altfel, este familiarizată cu astfel de întâlniri, jucând 14 meciuri în Fed Cup (simplu, dublu) pentru România. Mai jos, aflăm detalii despre competiție și despre ce înseamnă FedCup pentru Raluca.

FedCup

Este cea mai importantă competiție sportivă din tenisul de câmp feminin. Datează din 1963 și este considerată omoloagă a Cupei Davis din tenisul de câmp masculin.

De anul acesta, are un nou format: se dispută sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta. La întrecere vor lua parte câștigătoarele celor opt meciuri din play-off (SUA – Letonia, Olanda – Belarus, Brazilia – Germania, Spania – Japonia, Elveția – Canada, Belgia – Kazakhstan, Slovacia – Marea Britanie, România-Rusia) și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele de anul trecut), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Noul format presupune patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Într-un duel, vor fi două meciuri de simplu și unul de dublu.

FedCup 2020: România-Rusia, la Cluj-Napoca

Partidele de la sfârșitul acestei săptămâni contează pentru calificarea la finalele de la Budapesta, din aprilie. Meciurile de tenis se vor juca vineri și sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Din echipa noastră fac parte Raluca Olaru, Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, iar pentru Rusia joacă Ekaterina Alexandrova, Anna Kalinskaya, Veronika Kudermetova și Ana Blinkova. Întâlnirea România – Rusia se va desfăşura după următorul program: vineri, 7 februarie – de la ora 16:00; sâmbătă, 8 februarie – de la ora 14:00.

Ce spune Raluca despre FedCup?

Ai o amintire legată de prima ta convocare la FedCup?

Da, aveam doar 16 ani, am jucat la simplu și am câștigat contra lui Patty Schneider, sportivă care atunci era top 20-30. 😊 Meciul a fost la Plovdiv, în Bulgaria, pe zgură, iar pentru mine a însemnat foarte mult atât participarea, cât mai ales victoria adusă, ambele mi-au dat încredere!

Ce înseamnă să joci pentru România?

E un sentiment cu totul special, este singurul moment (în afară de Olimpiadă) în sportul nostru în care ai ocazia să joci pentru țară. Iar atunci când joci și acasă, în fața a mii de susținători români, sunt niște emoții cu care nu te întâlnești oricând. Tocmai de aceea mi-am dorit întotdeauna să particip și la întâlnirile de Fed Cup. Următorul țel este să mă calific la Olimpiada de la Tokyo!

Ești la Cluj de câteva zile. Ai vrea să iei ceva de la ardeleni?

Mă simt foarte bine la Cluj de fiecare dată, oamenii sunt foarte calzi, ospitalieri și calmi.

Ce faci într-o zi în care ai meci?

În primul rând, încerc să mă odihnesc cât mai bine și să mănânc bine, mai ales la micul dejun. Urmează partea de încălzire fizică (45min) înainte de încălzirea/antrenamentul de tenis, care poate dura între 30min și 1h. Apoi, duș și ceva recuperare/masaj de încălzire, dacă este cazul. Înainte de meciul propriu-zis, altă încălzire fizică de 30min. După meci stretching și cool down. Masaj, dacă este cazul. Apoi mâncare și odihnă, iar a doua zi de la capăt. 🙂

Le ținem pumnii fetelor și ne dorim să aibă parte de meciuri frumoase împotriva rusoaicelor!

 Photo credit: Cristina Hutu

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>