Mobilitate cu emoții? Doar pozitive, cu Mazda!

Ți s-a întâmplat vreodată ca emoțiile să-ți schimbe modul de a conduce? Probabil că nu tot timpul, însă conștient sau nu, lucrul acesta se întâmplă, iar atenția îți poate fi perturbată de gândurile care îți inundă mintea. În funcție de emoțiile pe care le simți, comportamentul tău la volan este diferit. Analizăm în continuare câteva posibile efecte ale emoțiilor.

Stresul își face resimțite efectele negative și la volan. Indiferent de grijile care te apasă, când conduci, încearcă să le lași deoparte. Poți deveni mai agresiv/ă și îți va fi greu să te concentrezi la drum. Când treci prin sentimente de neliniște, încearcă să păstrezi o distanță mai mare decât de obicei față de celelalte mașini. Dacă nu te mai poți controla, oprește într-un loc sigur. Ia o pauză, inspiră și expiră adânc și vei porni apoi cu încredere.

Emoțiile pozitive prea puternice îți dau o stare de bine, dar uneori influențează și felul în care percepi lucrurile. Poți călca mai tare pe accelerație și poți ajunge să faci manevre riscante. Chiar dacă uneori simți nevoia unui strop de adrenalină, trebuie să-i lași conducerii defensive locul de onoare!

Dacă am adus în discuție adrenalina, aducem aminte și de modelul Mazda MX-5. Este unul dintre cele mai vândute roadstere din lume și cea mai bună mașină sport făcută vreodată. Sunt multe stări de bine cu care am asocia-o: bucurie, libertate, împlinire. Tu la ce te gândești? 🙂

Frica se poate manifesta în mai multe forme, mai ales în cazul începătorilor. Când conduci cu frică, greșelile pot fi făcute mai repede. Senzația se poate diminua în timp, dacă exersezi mai mult.

O stare din ce în ce mai întânită, mai ales la finalul unei zile lungi și aglomerate, este oboseala. Are efecte negative asemănătoare cu efectele consumului de alcool. Poate trezi și sentimente de frustare sau neliniște, iar răspunsul la reacții devine mai lent.

Pentru a face față emoțiilor, trebuie în primul rând să le recunoști și să știi cum să le controlezi. Uneori, e nevoie de un efort suplimentar și de mai multă atenție sau de o pauză, chiar dacă vei ajunge acasă cu 20 de minute mai târziu. Emoțiile și stările pot fi gestionate, de aceea îți propunem câteva metode prin care comportamentul tău de la volan nu va avea de suferit.

Respirația lentă și profundă îți poate oferi liniștea de care ai nevoie în momentele de panică: este cea mai ușoară metodă de a te relaxa. În același timp, sistemul de climatizare trebuie să funcționeze corect. Pentru asta, e nevoie de igieniziare periodică. Altfel, alergenii se pot dezvolta în interiorul sistemului de climatizare, ducând la mirosuri neplăcute, iritații ale ochilor, respirație greoaie, chiar și apariția migrenelor. Ca să nu ai probleme, vino în service și specialiștii noștri se vor ocupa ca tu să respiri aer curat în mașina ta!

Muzica te va liniști și te va face să te gândești la lucruri pozitive, deci  ar fi bine să nu te lași influențat/ă de știrile negative pe care le-ai putea auzi la radio. Alege melodiile preferate și bucură-te de sunetele de înaltă calitate pe care le auzi prin sistemul audio premium Bose cu care sunt echipate modelele Mazda. Melodiile recomandate în timp ce conduci sunt cele care au ritmul asemănător cu bătăile inimii. Spre exemplu, Stayin` alive de la Bee Gees.

Ia o pauză! Știm că cel mai bun lucru pe care îl poți face unei mașini este să o conduci, însă pauza este binemeritată. Când ai un drum lung de parcurs, ia întotdeauna în calcul un număr de opriri intermediare. Fie că oprești într-o benzinărie sau faci o plimbare pe o pajiște înverzită, faptul că vei face câțiva pași îți va utiliza în mod diferit mușchii și îți vei recăpăta tonusul potrivit.

Când se instalează starea de oboseală, nu pica în capcana de a conduce în continuare și nu aștepta până când încep să ți se închidă ochii! Riscurile sunt enorme. i-ACTIVSENSE, pachetul de siguranță activă de la Mazda, poate activa în aceste momente sistemul de alertare a atenției șoferului (DAA-Driver attention alert). Acesta monitorizează comportamentul tău la volan și te alertează în cazul în care concentrarea ta nu mai este la cote maxime. Nimic nu se compară cu un somn eficient. Chiar și 15 minute dacă dormi pe bancheta din spate îți vor oferi energia de care ai nevoie pentru a continua drumul în siguranță.

Indiferent de locul ales, călătoria se poate transforma într-o experiență unică atunci când conduci un automobil Mazda: după primul drum parcurs, vei ajunge să-ți planifici alte mii! Și vei putea trăi filosofia Jinba Ittai. Adică pura plăcere de a conduce: vei simți conexiunea cu mașina, iar orice călătorie, oricât de scurtă ar fi, va deveni o experiență unică.

Nu știm ce setezi pe GPS pentru următoarea vacanță, însă știm unde poți găsi soluția cea mai bună pentru ca mobilitatea ta să vină la pachet emoții pozitive: te așteptăm la Mazda by Asko Group, cu opțiuni din care să faci alegerea perfectă!

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>